Bogdán Katalin és Szigetvári György

Ezt a honlapot Bogdán Katalin és Szigetvári György hozta létre, abból a célból, hogy másokkal is megossza gyűjteményüket.

2010 előtt nem foglalkoztak képzőművészeti alkotások vásárlásával, sem egyéb művészeti tárgyak gyűjtésével. A KOGART galériában elvégzett festménybecsüs tanfolyam hatására, és főleg az oktatók - Fertőszögi Péter, Kaszás Gábor, Dr. Virág Judit, Dr. Emőd Péter – szuggesztív, kiváló, szakmailag elsőrangú előadásainak következményeként kezdtek művészeti tárgyak vásárlásába. Ez először rézkarcok, metszetek, grafikák megszerzésében merült ki, majd következtek a festmények, és a gyűjtés igazi szenvedéllyé vált. Ez a szenvedély sok más gyűjtőhöz hasonlóan, sok mindenre kiterjed –a puszta vásárláson kívül, az alkotókkal való megismerkedésre, a gyűjteményt bemutató kiállítási lehetőségek felkutatására. Nemcsak anyagi áldozatot is vállalva hozták létre gyűjteményüket, de ezt szenvedélyes érdeklődéssel és örömmel végzik.

Büszkék gyűjteményük széles merítésére, melynek összetevői az Ecseri piacról válogatott kincsek, és az utazásokról összegyűjtött emlékek mellett a hazai forrásokból beszerzett képzőművészeti alkotások. Mindezek egyedi, sajátosan eklektikus enteriőrt alkotnak. Az évek múlásával egyre növekvő számú alkotással díszítették otthonukat, majd megfogalmazódott az igény e gyűjteménynek a nyilvánosság számára történő megnyitására.

 


Elérhetőségek

RévArt galéria
8253 Révfülöp, Kossuth u. 14.
 
Web: www.revart.hu
Email: info@revart.hu
Telefon: +36 30 999 4469
Kérdése van? Keressen Minket az info@revart.hu e-mail címen! Minden jog fenntartva! © 2012 RévArt galéria