Opium-álmok


 

Közzétéve: 2015. június 15.


Opium-álmok

Azonosító 90019016
Cím: Opium-álmok
Művész: Gellér Katalin
Rövid leírás: Művészet - Életrajz
Beszerzés ideje: 2015. június 15.
Becslési ár (-tól): 4 000 HUF
Becslési ár (-ig): 6 000 HUF
Kiadó: Kieselbach Galéria
Kiadás éve: 2014
ISBN 13: 978-615-5199-04-2
Oldalszám: 151
   
Kategória: Könyv
   

Aiglont (Sassy Attilát) kész művésznek és kivételes tehetségnek tartom, mert ezt a megfoghatatlan valamit, ami őt magát megkülönbözteti másoktól, ki tudja fejezni a választott kis eszközeivel, ki tudja fejezni határozottsággal, biztonsággal, szuverénül, öntudatos őszinteséggel. " - állította róla barátja, értő elemzője, Csáth Géza.

Kieselbach Tamás számára a könyv, a könyvkiadás - legyen szó átfogó művészeti kötetekről, egy-egy gyűjtemény bemutatásáról, a XX. századi magyar művészek monográfiáiról, a XX. század magyar történelmének traumáit körbejáró kötetekről vagy személyes könyvekről - a '90-es évek óta fontos küldetés. Most készült el a harmincnegyedik könyv. A saját kezdeményezésű kötetek mellett a Galéria támogat olyan könyv-ötleteket is, melyek gyűjtők, művészettörténészek felől érkeznek. Legújabb kiadványunk ennek első példája. A Sassy Attila életművét és világát bemutató, átfogó kötet Balásy Bulcsú indíttatására és támogatásával, Gellér Katalin művészettörténész írása által, szerkesztésünkben és segítségünkkel került kiadásra. S még egy kötődés, mely személyessé és fontossá teszi számunkra a művészt: a kötet borítóján és a kapcsolódó esemény meghívóján szereplő Sassy Attila kép, a Nő fotelben Kieselbach Tamás saját gyűjteményének, a '90-es években vásárolt, régóta vágyott, fontos darabja. "Mikor először láttam, képzeletben mellé illesztettem a magyar art deco többi képviselőjét és mérlegre tettem őket. Ô nyert. A kép számított, semmi más."

A főszerepben: Sassy Attila, művésznevén AIGLON. Éppúgy otthon volt számára Nagybánya, mint Párizs. Mestere Ferenczy Károly. Barátja Csáth Géza, vagy Kaffka Margit. Világa az irodalom, a Nyugat, Oscar Wilde, és persze a grafika, a festmény. Az ópium.

Elérhetőségek

RévArt galéria
1118 Budapest, Torbágy utca 4.
 
Web: www.revart.hu
Email: info@revart.hu
Telefon: +36 30 999 4469
Kérdése van? Keressen Minket az info@revart.hu e-mail címen! Minden jog fenntartva! © 2012 RévArt galéria