Polar relations - Püspök Anita kiállítása

Közzétéve: 2023. július 27.

Egy éves munkatervemben tehát a poláris hatásokkal foglalkoztam, a pozitív-negatív, a mikro- és makro-világ történések közötti összefüggéseket, a jelenben tapasztalt globális változásokat vetettem össze az elfeledett ősi egyensúllyal, a káoszt a kozmikus renddel, ezen túl és ezen belül az emlékezés-feledésre, a gyorsan történő változásokra reflektálok. E mozzanatokat és az ősi egység megbomlását a természeti diverzitásban, ennél fogva az egyre aggasztóbb klímaváltozás hatásaiban érzékelem, melyek igen mélyen spirituális szinten is érintenek.

A felvetett problémára folyamatosan születtek jegyzetek, számos vázlat és egyedi kísérleti alkotás. Az ellentétek impressziói, a globális változásokra való érzékenység spirituális dimenziójában ez állandó reflexiót, folyamatos következtetéseket eredményezett, így az anyag, mint a folyamat elemei jöttek létre, majd vált egységessé. 

A polaritás-egység elvén, különféle anyagok és textúrák kísérleti alkalmazása során festészeti, grafikai és digitális technikával dolgoztam, ezek összhatását vizsgáltam. Differens anyagok ütköztetésével, transzparens és átlátszatlan médiumokkal, véletlenszerűen létrehozott felületeken fotóimat, festményeimet helyeztem új kontextusba. Ez a munkafolyamat eredményezte a “Mátrix” c. installációs munkát is, mellyel együtt, összességében 46 db alkotás készült.

 


Elérhetőségek

RévArt galéria
8253 Révfülöp, Kossuth u. 14.
 
Web: www.revart.hu
Email: info@revart.hu
Telefon: +36 30 999 4469
Kérdése van? Keressen Minket az info@revart.hu e-mail címen! Minden jog fenntartva! © 2012 RévArt galéria